Dünyanın ən bahalı restoranları
Dünyanın ən bahalı restoranları dizayn və tikintiyə milyonlar xərcləməklə, yüksək səviyyəli işçiləri işə götürməklə, mövcud ən yüksək keyfiyyətli inqrediyentləri əldə etməklə və hamısını gözəl yeməklərə çevirməklə öz reputasiyalarını qazanıblar. Biznes.az saytı sizə yüksək qiymətləri və heyrətamiz yeməkləri olan lüks restoranların siyahısını təqdim edir.
"Alain Ducasse". London. Böyük Britaniya
"Alain Ducasse" üç "Michelin" ulduzuna malikdir və Londonda ən yaxşı yaşayış yerlərindən birini təklif edir. Aşpaz Jan-Filipp Blondet "truffled" küftə ilə omar quyruğu, çovdar çörəyi ilə qızardılmış, ləzzətli makaron və göbələk də daxil olmaqla, əla yeməklərlə yüksək mətbəxin yaradıcısıdır. Şirniyyatlara albalı şirniyyat pastası, zəfəran kremli bişmiş alma və fındıq suflesi daxildir. Restoranda nahar təxminən 285 dollara başa gələcək.
"Ithaa Undersea". Maldiv adaları
"Ithaa" dünyanın ən məşhur sualtı restoranlarından biridir. O, tanınmış akvarium dizaynı üzrə məsləhətçi "MJ Murphy Ltd" tərəfindən hazırlanmışdır. Qonaqları balıq, köpəkbalığı və tısbağalarla dolu kristal təmiz suların mənzərələri gözləyir. Menyu beynəlxalq və Maldiv yeməklərindən ibarətdir. "Ithaa"da nahar təxminən 390 dollara başa gəlir.
"Restoran de l'Hôtel de Ville Read". İsveçrə
"Restaurant de l'Hôtel de Ville Read" 1953-cü ildə Benjamin və Fredi Girardet tərəfindən açılıb: sonuncusu İsveçrənin ən məşhur aşpazlarından biri olan Filipp Rokat ilə işləyirdi. Menyu 11 yeməkdən ibarətdir, qiyməti adambaşına 415 dollardır.
"Maison Pic". Fransa
"Maison Pic" tanınmış aşpaz Anne-Sofi tərəfindən idarə olunan məşhur fransız restoranıdır. 1889-cu ildə Sofi və Eugene Peake tərəfindən təsis edilmişdir. "Maison Pic" keçi pendiri, şəkərli şalğam, sake və şirədə marinadlanmış ət və zəfəran bulyonunda Aralıq dənizi qızılgül kimi delikateslərdən ibarət doqquz yeməkli menyu təklif edir. Müəssisə yaşayış yerləri, aşpazlıq məktəbi, açıq hovuz və elektrikli avtomobilin enerji doldurma stansiyası olan pulsuz parkinqi özündə birləşdirən daha böyük kompleksin bir hissəsidir. Menyu adambaşına 445 dollara başa gəlir.
"Kyoto Kitcho Arashiyama". Yaponiya
"Kyoto Kitcho Arashiyama" 1948-ci ildə Teiçi Yuki tərəfindən açılıb və bu gün aşpaz və sahibi Kunio Tokuoka tərəfindən idarə olunur. Bu, Yaponiyanın ən yaxşı restoranlarından biridir. Aşpaz gözəl yemək qablarını tamamlayan nəfis inqrediyentlərdən ibarət rəngli kompozisiyalarla yeməklər hazırlayır. Bütün yeməklər yalnız iki və ya daha çox adam üçün rezervasiya zamanı verilir.
"Araqava". Yaponiya
"Araqava" Tokioda binanın zirzəmisində zəif işıqlı dəhlizin sonunda yerləşir. Digər yüksək səviyyəli yeməkxanalardan fərqli olaraq, "Araqava"nın ön girişi və valet parkinqi yoxdur. "Araqava"nın gizli yeri o deməkdir ki, 2006-cı ildə dünyanın ən bahalı restoranı seçilən bu incini kəşf etmək üçün yalnız bir neçə nəfərin şansı var. Onlar dünyanın ən zərif, ən yağlı və şirəli Kobe mal ətini təqdim edirlər. "Araqava"da bir yeməyin qiyməti təxminən 56.000 Yapon yeninə (507 dollara) başa gələcək.
"Masa". Nyu-York. ABŞ
"Masa" yapon əsilli məşhur aşpaz Masayoşi Tayakamaya məxsusdur. Aşpazın yemək bişirməyə həvəsi uşaqlıq illərində Yaponiyada balıq bazarında işlədiyi və məşhur suşi ustası Suqiyama Toşiakinin rəhbərliyi altında Tokiodakı "Ginza Sushi-ko" restoranında öyrəndiyi zaman başlayıb. "Masa"da naharın orta qiyməti 595 dollardır.
"Per Se". Nyu-York. ABŞ
"Per Se" məşhur aşpaz Tomas Kellerə məxsusdur: restoran Adam Tihani tərəfindən dizayn edilmiş və 2004-cü ildə qapılarını müştərilərin üzünə açmışdır. O, bəlkə də Nyu-Yorkdakı istənilən restoranın - Kolumb Meydanı və Mərkəzi Parkın ən yaxşı mənzərəsini təqdim edir. Ziyarətçilər restoranın yemək sahəsinə eskalatorla enməzdən əvvəl cazibədar komanda tərəfindən qarşılanır. "Per Se" biri vegetarianlar üçün olmaqla iki doqquz kurslu dequstasiya menyusu təklif edir.
"Ultraviolet". Şanxay. Çin
Çindəki "Ultraviolet" və İspaniyadakı "Sublimotion" arasındakı dizayn oxşarlıqlarını görməmək çətindir. 2012-ci ildə əsası qoyulan ultrabənövşəyi restoran haqlı olaraq dünyanın ən avanqard restoranlarından biri hesab olunur. Bu, dünya şöhrətli aşpaz Paul Pairein ideyasıdır. "Ultraviolet" hər gecə 10 qonağı unudulmaz şam yeməyi ilə qonaq edir. Qiymət adambaşına 847 dollara başa gəlir.
"Sublimotion". İbiza. İspaniya
"Sublimotion" ziyarətçilərə dünyanın ən böyük yemək şousunu təklif edir. Yemək üç saat davam edir və ustalar, sehrbazlar, aşpazlar, ofisiantlar və DJ də daxil olmaqla 25 heyət tərəfindən təqdim olunur. Biznes.az məlumat verir ki, qiymət adambaşına təxminən 2000 dollara başa gəlir.